Home / Thema's / Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (AI)

Appreciative Inquiry is een relatief nieuwe methode die momenteel wereldwijd wordt ingezet om duurzame veranderingen in organisaties en gemeenschappen snel en succesvol door te voeren. Hoewel de methode oorspronkelijk ontwikkeld is als managementinstrument  bij veranderingsprocessen in het bedrijfsleven wordt Appreciative Inquiry op dit moment ook wereldwijd succesvol toegepast bij lokale ontwikkelingsprojecten en internationale samenwerkingsprojecten.

Appreciative Inquiry richt zich op snelle duurzame veranderingen met een nauwe betrokkenheid van alle verschillende belanghebbenden. Veranderingen worden niet van bovenaf opgelegd, maar zijn de uitkomst van een proces waaraan alle betrokkenen bijdragen. Anders dan klassieke benaderingen richt AI zich niet op problemen, knelpunten of tekortkomingen, maar op successen en positieve ervaringen.

Wat gaat goed? Wat inspireert mensen? Waar zijn mensen trots op? Deze successen vormen de bouwstenen voor een ideale toekomst die dichterbij wordt gebracht door een strategie, gebaseerd op eigen krachten en mogelijkheden.

twoboxtopimg
Big Society kan levens echt verbeteren

Big Society kan levens echt verbeteren

twoboxbotimg
lightbluetop

Laatste nieuws

Big Society kan levens echt verbeteren
Lees complete artikel

Phillip Blond in Leeuwarden. How to realise Big Society on a local level
Lees complete artikel

Boos, heel boos
Lees complete artikel

lightbluebot